Cum să scapi de amorțeală și furnicături cu remedii naturale

 
amorteala maini sau picioare
 

Dacă te trezești dimineața cu o senzație de furnicături și amorțeală în mâini și picioare, acest lucru poate deveni o problemă inconfortabilă. Aceste simptome, denumite medical parestezie, pot fi cauzate de diferite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, scleroza multiplă sau fibromialgia. Află mai multe despre remedii naturale care te pot ajuta să faci față acestor senzații neplăcute. Parestezia se caracterizează prin furnicături, înțepături și uneori senzația de arsură la nivelul mâinilor și picioarelor, adesea însoțite de slăbiciune și disconfort la extremități.

Tratamente naturale pentru combaterea amorțelii

Nervii periferici au rolul de a transmite semnale de la creier și măduva spinării către diverse părți ale corpului. Atunci când acești nervi suferă deteriorări, semnalele devin perturbate, influențând modul în care corpul reacționează la senzații precum durerea, temperatura și reflexele. Senzația de amorțeală poate apărea brusc sau se poate dezvolta gradual în întreg corpul. Printre simptomele obișnuite se numără slăbiciunea, furnicăturile, durerea înțepătoare și senzația de arsură.

Amorțeala care afectează mâinile și picioarele se referă la lipsa senzației, potrivit Planet Ayurveda. Este un simptom des întâlnit și poate fi declanșat de diverse factori, precum oboseala, consumul excesiv de alcool, expunerea la temperaturi reci, inactivitate fizică, deficit de magneziu și vitamina B12, compresia nervilor, leziuni ale nervilor sau fumat.

Comprese cu căldură

Utilizarea compreselor călduțe poate fi o modalitate eficientă de a stimula circulația sângelui în zonele afectate, reprezentând una dintre opțiunile naturale pentru ameliorarea amorțelii. Aplicarea compreselor călduțe susține fluxul sanguin, îmbunătățind funcționarea nervilor și contribuind la reducerea senzației de furnicături.

Beneficii ale Sării Epsom

Sarea Epsom conține cantități semnificative de magneziu, care au un rol important în reducerea inflamației din organism, conform Netmeds. Aceasta acționează prin restabilirea nervilor afectați și inflamați, care adesea sunt responsabili pentru senzația de furnicături.

Ceai de Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba reprezintă o altă opțiune puternică pentru ameliorarea senzațiilor de amorțeală și furnicături din corp. Este cunoscut pentru potențialele sale proprietăți antiinflamatoare, care pot contribui la îmbunătățirea circulației sângelui. Prin aceste efecte, poate susține vindecarea nervilor deteriorați.

Beneficiile Uleiurilor Esențiale

Uleiurile esențiale pot să ofere soluții pentru probleme neurologice ușoare, cum ar fi amorțeala la nivelul mâinilor și picioarelor. Uleiul esențial de lavandă este remarcabil pentru proprietățile sale puternice antiinflamatoare și analgezice, care contribuie la ameliorarea durerilor nervoase. Aplicarea regulată a uleiurilor esențiale de lavandă sau chiparos poate contribui la repararea leziunilor nervoase și la restaurarea funcției normale a nervilor.

Masaj Terapeutic

Terapia prin masaj reprezintă o opțiune excelentă pentru a reduce furnicăturile persistente. Masajul poate stimula nervii și restabili funcționarea lor normală, îmbunătățind totodată circulația sângelui și menținând sănătatea nervoasă.

Oțet de Mere

Oțetul de mere se numără printre remedii naturale pentru amorțeală. Datorită efectelor sale antiinflamatoare puternice și conținutului crescut de acid acetic, acesta poate contribui la refacerea și repararea nervilor deteriorați. De asemenea, concentrațiile ridicate de nutrienți esențiali în oțetul de mere sporesc resursele de energie și accelerează procesul de recuperare.

Scorțișoara

Scorțișoara este bogată în minerale importante, precum manganul și potasiul, care pot susține circulația sângelui în corp. Proprietățile sale antiinflamatoare o fac o alegere eficientă pentru combaterea amorțelii și furnicăturii în mâini și picioare. Antioxidanții din scorțișoară contribuie, de asemenea, la combaterea stresului oxidativ și la reducerea riscului de afecțiuni cardiace.

 

 

 

 

 

© Copyright Minutul de Sanatate