Cum să scapi de durerile gingivale cu remedii naturale

 
dureri gingii
 

Durerile gingivale pot fi extrem de neplăcute și inconfortabile, dar, din fericire, există numeroase remedii naturale pe care le poți încerca pentru a reduce simptomele și a ameliora afecțiunile gingivale. În acest articol, vom explora cauzele durerilor gingivale, simptomele asociate, și câteva opțiuni eficiente de tratament natural pentru a-ți restabili sănătatea gingiilor.

Durerile gingivale sunt adesea cauzate de inflamația gingiilor, cunoscută sub numele de gingivită. Aceasta este cea mai frecventă problemă a gingiilor și este cauzată în principal de placa dentară și tartru, care pot duce la sângerări, roșeață și sensibilitate gingivală. Gingivita netratată poate progresa la o afecțiune mai gravă cunoscută sub numele de boală parodontală, care poate provoca pierderea dinților.

Iată câteva remedii naturale care pot ajuta la reducerea și tratamentul durerilor gingivale:

Periaj și folosirea aței dentare corecte: Una dintre cele mai simple și eficiente modalități de a preveni și trata durerile gingivale este o igienă orală adecvată. Spălarea dinților de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor și folosirea aței dentare zilnic ajută la eliminarea plăcii dentare și previne inflamația gingivală.

Clătirea cu apă sărată: Clătirea gurii cu apă sărată caldă poate ajuta la reducerea inflamației gingivale și poate oferi un sentiment de ușurare. Folosește o ceașcă de apă caldă și adaugă o linguriță de sare, amestecă și clătește-ți gura de câteva ori pe zi.

Uleiul de cocos: Uleiul de cocos are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. Poți să faci gargară cu ulei de cocos timp de 15-20 de minute în fiecare dimineață (tehnica de oil pulling) pentru a reduce inflamația gingivală și a elimina bacteriile.

Ceai de mușețel: Ceaiul de mușețel are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la ameliorarea durerilor gingivale. Prepară o infuzie de ceai de mușețel, lasă-l să se răcească și clătește-ți gura de mai multe ori pe zi.

Vitamina C: Consumul de alimente bogate în vitamina C, precum citricele, kiwi sau broccoli, poate ajuta la întărirea gingiilor și la reducerea sângerărilor.

Turmericul: Turmericul are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Poți amesteca o linguriță de pudră de turmeric cu puțin ulei de cocos și aplică pasta rezultată direct pe gingii pentru a reduce inflamația.

Suplimente de calciu și vitamina D: Aceste două nutriențe sunt esențiale pentru sănătatea oaselor și gingiilor. Consultă un specialist în sănătate dentară sau un medic pentru a discuta despre utilizarea suplimentelor.

Hidratare corespunzătoare: Consumul de apă este esențial pentru sănătatea gingiilor. Apa ajută la spălarea bacteriilor și a resturilor alimentare care pot duce la inflamații.

Evitarea fumatului și a alcoolului: Fumatul și consumul excesiv de alcool pot agrava problemele gingivale. Renunțarea la aceste obiceiuri poate contribui semnificativ la reducerea durerilor gingivale.

Consultarea medicului: Dacă durerile gingivale persistă sau devin severe, este esențial să consulți un medic dentist. Aceștia pot recomanda tratamente mai avansate sau intervenții pentru a trata afecțiunile gingivale.

În concluzie, durerile gingivale pot fi tratate și ameliorate cu ajutorul unor remedii naturale și modificări ale stilului de viață. În plus față de aceste măsuri, este important să mergi la controale regulate la dentist pentru a menține sănătatea gingiilor și a preveni problemele mai grave. Cu o igienă orală corespunzătoare și îngrijire regulată, poți să-ți menții gingiile sănătoase și să scapi de durerile gingivale.

 

 

 

 

 

© Copyright Minutul de Sanatate